torsdag, oktober 02, 2008

Dig Out Your Soul

Så hur bra är den? En ny "Definitely Maybe"? Som vanligt vid ett nytt Oasis-album har bandet redan en oerhörd uppförsbacke av förväntningar och fördomar att ta sig an.
Men det går inte att jämföra vad som en gång varit med vad som nu är. Det kommer aldrig bli så bra igen. Guldåren är förbi och Noel kommer aldrig skriva en ny "Live Forever". Men dagens Oasis är fortfarande betydligt bättre än många av alla "next big thing" artister som vi överöses av.
Tillbaka till "Dig Out Your Soul" som i Oasis-mått är betydligt bättre än de senaste årens ljumna och rätt så intetsägande skivor. Liam har utvecklats till en låtskrivare av rang och står bakom albumets höjdpunkt "I'm Outta Time" och den suggestiva avslutningslåten "Soldier On". Noel får glänsa lite på "Falling Down" och "(Get Off Your) High Horse Lady". Men vad som kunde ha blivit en triumferande återkomst stannar upp till att "bara" bli ett riktigt bra album. I och med releasen nästa vecka släpps en specialutgåva med bonusspår där man gömt undan den fantastiska "Boy With The Blues" samt en alternativ version av "Waiting For The Rapture" som slår albumversionen med hästlängder. Släng in dessa i mixen och du har Oasis bästa album på väldigt länge.

2 Comments:

Blogger Ronnie said...

Håller med dig exakt. Bra - men inte så bra som de varit.

Lite kul att den bitvis låter ganska mycket som Kula Shaker gjorde när det begav sig också...

2:54 em  
Anonymous Anonym said...

Är alldeles lycklig efter en och en halv lyssning. Så bra. Så vackert. Så rätt!! Det är ju inte så att man förväntar sig en ny DM eller MG, just därför får man hålla sina sinnen öppna vid en release. Måste säga att det inte kunde blivit bättre!

5:32 em  

Skicka en kommentar

<< Home